söndag 6 september 2009

Vintern komma skall


Jag har kommit till insikt.... det blir vinter i år också, och det snart!

I det längsta har jag totalt ignorerat att det eventuellt kan gå åt en del värme i vinter också. Men i förra veckan var det hög tid att ta sig i kragen och börja med årsveden! (ja, tyvärr, DENNA årsveden, inte nästa som det kanske borde varit)

Några kvällar och halva söndagen senare ligger det i alla fall en stor "bråtahög" hemma på gårdsplanen, så nu är det bara resten kvar... Någon som har lite tid till övers?

"Sönderdelningen" av veden till lagom stora bitar, det är inte problemet, det hyr jag in hjälp till av folk som har rejäla doningar. Förra året tog det ca 40 minuter för årsbehovet. I år har jag laddat upp med betydligt mer, eftersom jag inte riktigt vet hur mycket det kommer att gå åt i vinter - beror ju på hur långt jag hinner med huset, just nu blåser det i princip rakt igenom, så risken finns att det går åt en hel del.


Nej, jobbet ligger inte i att flisa, snarare i att sedan få in flisen under tak... Då är det skyffel som gäller och 110-120 kubikmeter tar ju en stund att få in....