onsdag 28 oktober 2009

Prylar, mojänger och saker

I somras levde jag fortfarande i tron att det var hur gott om plats som helst uppe på vinden, jag trodde rent av att jag skulle lägga ut ett golv och ha det som extra stuvutrymme för diverse saker som man inte har hjärta att slänga.


Jag lever inte längre i den villfarelsen, det ÄR inte gott om plats, i alla fall inte efter att man släpat upp ett ventilationsaggregat, fyra stora ljuddämpare och 50 meter rör och under proceduren slagit i huvudet i takstolarna ett antal gånger. När man sen inser att ett eventuellt golv, måste bli ca 35 cm högre upp än den planka jag gått/krupit på eftersom det skall in ytterligare isolering, ja då är det kört med vinden som förvaringsutrymme.


Annars har det faktiskt hänt en del exteriört på huset också det senaste, även om det inte har blivit så mycket bloggande. Verandan åkte all världens väg sista helgen i september och sen var det sista lilla biten av den gamla ytterväggen som skulle rivas och byggas upp igen. Nu är det "bara" att bygga upp verandan igen, men det får nog vänta till våren - nu gäller det att få huset vinterbonat, och att få till ett badrum inomhus, kanske inte är allt för kul att gå ut för att duscha om det blir 20 minusgrader?