lördag 12 december 2009

Dag 340 på betinget

I januari lade jag på mig ett beting - att skruva dit en golvskiva varje dag. Målet var att måndag till torsdag få dit en golvskiva i sovrummet och hallen för att känna att jag kom framåt. Idag är det 340 dagar sedan, vilket bör innebära att om jag klarat betinget skulle 194 golvskivor ha varit på plats... 194 skivor motsvarar 209 m2... Så stort är inte huset, alltså borde det vara färdigt nu då eller?

Riktigt så är det inte, efter ett rejält ryck i somras och tidiga hösten har det varit lite stiltje och snigelfart på bygget ett tag, men nu är vi på gång igen! Golvvärme är förbaskat trevligt när det är färdigt, men ack så meckigt att lägga. Eftersom bjälklaget blev ganska högt (270*55mm) vill jag ha värmen infälld mellan bjälkarna istället för att lägga glespanel ovanpå. Om bara CC måttet varit 60 cm som vanligt hade det funnits färdiga plåtkassetter att köpa som passade, men eftersom det är 40 cm avstånd här, så finns inga sådana genvägar.








När det känns som om jag inte fått något gjort, då brukar jag titta på ett år gamla kort och fundera på vad jag har hunnit med sedan dess.


I början på december förra året, var det inte mer än jämnt att det fanns tak på den nya delen av huset... det har nog hänt en del sedan dess trotts allt!