tisdag 19 maj 2009

Det går lååånnnggggsamt....

Nu har det varit lite av stiltje här några veckor.... eller stiltje och stiltje, det har bara inte blivit så mycket STORA saker gjorda. Istället en del mindre som garderober, lister, fönsterbänkar och foder mm mm.



Dessutom var det bara att konstatera - det ÄR lite jobbigt att laga mat på en slö kokplatta och i en ännu slöare bänkugn - så vårt provisoriska kök har blivit lite mindre provisoriskt med keramikhäll, RIKTIG ugn och - inte minst - EN DISKMASKIN!!
Annars har det mest varit klurande och funderande på ventilation och värme / vatten / el - installationer. Eftersom vi bygger lite i taget och kommer att bo mitt i bygget blir det av nödvändighet en hel del provisoriska lösningar och det kräver en del funderingar för att det skall bli rätt till slut utan att behöva göra allt för mycket onödigt på vägen dit. Ventilationssystemet kommer att lösa en del av de "provisoriska" problemen - eftersom det kommer att jämna ut temperaturen mellan rummen så att även de "ouppvärmda utrymmena" kan få lite värme till hösten - men då går det ju förståss åt att det inte är tvärdrag genom huset - som det är nu!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi bygger"...
Vilka "vi"??
Bygg på du och ta åt dig av äran, jag gräver vidare tillsammans med mina vänner sorkarna här.
Puss!

gunvor sa...

Vad gulliga ni är!

Henrik sa...

OK då - jag bygger ett HUS till OSS och du gör det till ett HEM

bra så?

:-D