lördag 7 juni 2008

Trädgårdsarbete?

Vad är definitionen på trädgårdsarbete? Det måste väl ändå vara när man arbetar I trädgården? inte nödvändigtvis MED den?




I veckan hade jag fömånen att få låna en minigrävare för en kväll, otroligt vad man kan uträtta med en sådan på några timmar. Jag han med både det ena och det andra - sätta upp grindstolpar, plana till en del av gräsmattan som bara har varit bråte, nässlor och kirs tidigare, jämna till "jordtippen" i en slänt som vi håller på att fylla ut med överskottsjord och sist men inte minst täcka av det mesta av bergknallen som sticker upp - vi skall frilägga en del av berget och försöka oss på att göra något vettigt av det istället för att bara vara en plats för sly, storsten och ogräs. Exakt vad det blir, det får tiden utvisa.

Huset - det börjar luta åt att det trots allt blir en tillbakagång till ursprunglig plan - att renovera - även om det i princip innebär att allt under taket måste bytas. Största nackdelen med att riva och bygga nytt är att det blir en massa kostnader och JOBB på en gång - och sedan inget. Renovering kan man ju faktiskt ta del för del av huset och avsluta precis när som helst och fortsätta senare när tid, pengar och lust finns. Jag har ju ritat på en planlösning i ett nytt hus med yttermått 7*12 meter - så faktiskt - stora delar av planlösningen går att utföra ändå, nuvarande hus är ca 6,70*10,5 med en liten vinkelbyggnad ut. I vardagsrumsdelen måste ändå ytterväggarna bytas ut, så varför inte förlänga huset lite, så att den nya delen rymmer kök, badrum och det mesta av vardagsrummet - då går det att bygga färdigt den delen medan man bor i den andra delen av huset - och sedan göra tvärt om - bo i nya delen medan den andra halvan görs om.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tälta :)