lördag 8 augusti 2009

Perspektiv

Framsidan - den börjar bli "färdig" - i alla fall denna etappen, blir en till senare. Verandan skall plockas ner och byggas upp centrerad på huset och resten av brädfodringen fixas till, men det blir en lite senare fråga.

Alltså är det dags att byta fotovinkel för att kunna se någon förändring.

Lite omständigt blir det ibland att plocka ner ett hus innifrån samtidigt som det är ett nytt hus byggt runt om och ovan - men fördelen är definitivt att det går att jobba under tak när det är busväder. Det tog några dagar att plocka ner och bära ut allt gammalt som skulle rivas, men oj vad mycket lättare och roligare allting blev när det väl var utbökat och bygget kunde gå vidare igen.
Golvet som såg helbra ut och jag haft nästan dåligt samvete för att riva ut visade sig att det var allt annat än fräscht under - bärlinor och undergolv var så ruttna att det inte hade dröjt länge innan det ramlat ner. Däremot var furugolvet spikat något så in i bänken att det inte gick att få bort en enda bräda hel.

Vattenfall brukade ju göra reklam för "två hål i väggen" som en sak som förenklade livet i hemmet - jag har gjort ett hål i väggen som förenklar utgrävning - tillräckligt stort hål för att det skall gå in en grävmaskin genom det!
Så nu är det bara lite snickeri kvar... :-)

Inga kommentarer: