söndag 31 augusti 2008

Picknick i en grusgrop

Idag laddade vi upp för en utflykt till ett naturreservat i närheten - ett som jag minns att vi gjorde skolutflykter till när jag var barn och gick i den närbelägna låg och mellanstadieskolan.

Att det är en sådär 15-20 år sedan jag var där talar väl bara för att det var hög tid att åka dit igen eller? Naturreservatet är ett antal grus och sandkullar som är lämningar sedan inlandsisen drog sig tillbaka och om det var storslaget och välskött på -70 talet borde det väl vara minst lika välskött idag, när folks naturvårdsintresse väl rimligen är lite större än det var då?

Visst var det fortfarande ett annorlunda landskap där än det är annars häromkring, men växter i naturreservatet? Såg mest ut som vilken som helst välbetade kohage och hundarna hade fest var och varannan meter i koblajor i alla smakriktningar, allt från färsk, till lite mer vällagrad.

Vår medhavda picknick intogs istället i ett mer eller mindre nedlagt grustag, där det numera bara hämtas fin sand. ETT GRUSTAG är väl ingen vidare plats för picknick? jo faktiskt, i branterna var det rena rama radhusen av bohålor och hundarna tyckte att det var ett mycket trevligt ställe att springa omkring på, speciellt Diesel som hittade en gammal innebandyboll att leka med.

Inga kommentarer: