måndag 4 augusti 2008

Sorkstrejk

Efter att antagligen ha gjort ett ganska bra jobb (det är inte en bråkdel så många nya högar nuförtiden) har halva styrkan åkt hem, och den andra halvan strejkar.

Eller också är det bara det att han tillbringat så mycket tid med att försöka fånga fiskarna i trädgårdsdammen att han listat ut att det är bättre att vänta... och redan nu befästa spaningsplatsen ovanpå det tomma akvariet som väl troligen kommer att få hysa fiskarna i vinter.

I vilket fall som helst är de längsta utflykterna lillgulingen tycks göra nuförtiden den dagliga promenaden ut till ladugården på morgonen och tillbaka igen på kvällen. Det är i alla fall inte svårt att hitta honom, det är bara att öppna dörren till ladan och ropa "mat" så kommer han som ett skott under ivrigt jamande. Efter en stunds ätande är det akvariet som gäller - uppenbarligen en sanslöst bra utsiktspost, och dessutom ifred för eventuella hundar som vill tugga i sig lite kattpäls.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nåväl, kvarvarande del av sorkexekutionspatrullen kanske har läst råden om vikten av att ha en varierad kost. Eller så tycker den helt enkelt att det är för kallt för att vara ute? För enligt din pannrumskontrollpanel (som för övrigt verkar ha vissa likheter med kommandbryggan på starship enterprise) så är utomhustempen -1,2 grader så det kanske är dax att ge katten en snöskyffel snart så han hittar sorkhögarna?

Ha det!

Henrik sa...

japp - utetempen är konstant i alla fall.... ALLTID -1,2, det har den varit sedan tidigt i vårvintras.

Saknar min lödkolv....